WAAROM WAKKER WORDEN? (1)

Die vraag schiet al een paar dagen door mijn hoofd. Waarom ontwaken uit de droomstaat? Ik heb niet zomaar voor de lol de website Autolyse.nl ontwikkeld, dus er moet een reden zijn waarom ik het belangrijk vind dat zoveel mogelijk mensen ‘wakker worden’.

Ik denk dat het te maken heeft met het idee van “zo boven, zo onder”, ook te vertalen als “zo binnen, zo buiten”. Voor mij, en het wakker worden, betekent dit: ‘Dat’ wat IS is tegelijk ‘Dat’ wat NIET IS.

Wanneer je dit werkelijk begrijpt, dan weet je —niet per se met het denken, maar eerder vanuit je gevoel— waarom het belangrijk is waarom je wakker zou moeten worden en dan hoef je niet verder te lezen; maar om het voor iedereen duidelijk te maken, moet ik deze serie teksten gaan schrijven. Vooral moet ik nu eerst op zoek gaan naar de juiste woorden.

[wordt vervolgd]

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Wakker worden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s