DE GEDACHTE ZIEK TE ZIJN ( 2)

Ik heb dit al geschreven als reactie op de vorige blog, maar het is misschien ook wel zo netjes om het hier even te vermelden.

Ik heb een vergissing gemaakt door te denken dat als de Denkgeest inziet dat het lichaam niet ziek kan zijn, het lichaam dan opeens niet meer ziek zou zijn. Het is een denkfout die ik wel vaker maak en om de zoveel tijd loop ik daar weer tegenaan… met andere woorden: krijg ik de kans om opnieuw de keuze te maken en vergeving toe te passen.

… And I failed miserably (geintje)

Als het lichaam opeens beter zou worden omdat “ik” hier inzie dat in waarheid er geen ziekte kan zijn, dan zou dat “magie” zijn — magie a la The Secret — en dat kan wel, het is alleen niet waar en uiteindelijk zal de uitnodiging om het een keertje “goed” te doen opnieuw langskomen.

De winst, als ik het zo mag noemen, die ik uit de laatste exercitie heb gehaald is dat ik weet dat de griep die in dit lichaam heerst niets met “mij” te maken heeft en dat ik me dus minder “klote” voel omdat ik het “klote gevoel” niet als persoonlijk ervaar en het — de griep en/of dit lichaam — dus niet anders hoeft te zijn. Ik bevecht het niet en ik wijs het niet af.

Maar dat lichaam heeft nog steeds griep waardoor “mijn voertuig” tijdelijk in de garage blijft staan. Nu snap ik het weer. Het wachten is op de volgende uitnodiging om te zien of ik niet weer in zo’n magische valkuil donder. 🙂

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

9 reacties op DE GEDACHTE ZIEK TE ZIJN ( 2)

 1. mayamariah zegt:

  wederom weer prachtig gezegd. gek genoeg had ik dit wat je nu geschreven hebt al geproefd in je eerste post.

  Like

 2. Peter zegt:

  “magische valkuil”? Waarom zou het een valkuil zijn? Het kán toch?

  En wat bedoel je met “en uiteindelijk zal de uitnodiging om het een keertje “goed” te doen opnieuw langskomen.” Wat “goed” doen?

  Like

  • Frits zegt:

   Het kan schijnbaar, maar het is niet waar, en aangezien ik alleen ga voor wat waar is, noem ik de drang naar dat wat onwaar is (het magische beter worden) een valkuil.

   “Goed” staat tussen aanhalingstekens omdat er niet werkelijk goed of fout is, maar er is wel “illusie” en “waarheid”… dus binnen de context van de weblog gebruik ik hier “goed” als woord voor het kiezen voor “waarheid” in plaats van “illusie”, wat ik dan “fout” zou kunnen noemen.

   Like

   • Peter zegt:

    Je gaat alleen voor wat waar is? Dat geloof ik niet.
    Je gaat toch ook gaan werken? Je eet toch ook? Zijn ook illusies…

    Like

  • Frits zegt:

   Ik begrijp dat je me niet wilt begrijpen, dus ik laat het hierbij.

   Like

   • Peter zegt:

    Waarom zeg je dat? Ben verbaasd.
    Ik bedoelde dat het lichaam een illusie is, en dus ook het voeden van het lichaam. Maar toch voeden we het lichaam en onderhouden we het. Komt vanzelf.
    Net zoals andere dingen in ons leven opkomen, soms dit, soms dat, soms magie à la “the secret”… Het gebeurt. Ik zie niet in waarom we “magie a la the secret” niet zouden toepassen.

    En, eerlijk, als alles illusie is, begrijp ik niet waarom we dan nog in het ‘aardse leven’ deelnemen.

    ‘k Moet denken aan die oosterse guru (weet zijn naam niet meer), die, nadat hij verlicht is geraakt, gewoon ergens in een grot bleef zitten, zonder zin om te eten of wat dan ook… andere monniken zijn dan maar begonnen om hem te voedenDie had blijkbaar toch geen zin om zijn lichaam te voeden. (da’s ’t verhaal toch – een verhaal zoals een ander – wie weet of ’t waar is of niet waar).

    Like

   • Frits zegt:

    Ik zeg het omdat je blijkbaar niet begrijpt waarover ik het hier heb en wat jij gelooft is iets wat ik al jaren geleden achter me heb gelaten. Jij zoekt niet wat ik te bieden heb, je wilt niet wakker worden, je wilt van alle walletjes mee eten… beetje waar, beetje onwaar.

    Ik kan niets voor je doen en daarom ga ik geen tijd aan je besteden. Als je iets zoekt moet je dat ergens anders zoeken. Sorry als dat hard klinkt, maar ik kan het maar beter meteen direct zeggen.

    Like

   • Frits zegt:

    Ik heb besloten, na een goede nachtrust, om toch even op je te reageren. Maar ik blijf zeggen dat je niet echt iets bij mij te zoeken hebt.

    Je zegt: “Ik bedoelde dat het lichaam een illusie is, en dus ook het voeden van het lichaam. Maar toch voeden we het lichaam en onderhouden we het. Komt vanzelf. Net zoals andere dingen in ons leven opkomen, soms dit, soms dat, soms magie à la “the secret”… Het gebeurt. Ik zie niet in waarom we “magie a la the secret” niet zouden toepassen.”

    Ja, en dat is illusie. Dat is de droomwereld. Als je daar tevreden mee bent, leef je uit, maar als je wakker wilt worden is die illusie het eerste dat je moet doorbreken. De keuze is aan jou. Je richt op zaken die van geen belang zijn. Wie kan het ene reet schelen of we wel of niet ons lichaam voeden? Hoezo is dat een belangrijk vraagstuk? Niets gebeurt, er gebeurt helemaal niets… nooit.

    Je zegt: “En, eerlijk, als alles illusie is, begrijp ik niet waarom we dan nog in het ‘aardse leven’ deelnemen.”

    Wij nemen geen deel aan dit aardse leven omdat dit aardse leven niet werkelijk bestaat. Jij gelooft dat je deelneemt aan dit aardse leven, maar in waarheid is dat nooit gebeurd. Dus: Waarom neem je deel aan het aardse leven? OMDAT je gelooft dat je deelneemt aan het aardse leven.

    Like

 3. Peter zegt:

  Bedankt voor je antwoord. Een interessant anwtoord.
  ’t is in ieder geval een interessanter antwoord dan alleen maar te zeggen: “jij bent zus en zo, je hebt hier niks te zoeken.” Weet jij echt hoe ik ben?

  Het verbaasde me dat jij een beslissing gemaakt had over hoe ik zou zijn op basis van een paar woorden. Jij kent me niet.

  Moest ik een “the secret” fanaat zijn, ja, dan zou ik het begrepen kunnen hebben. Maar ik heb helemaal niks met the secret. (vroeger misschien, jaaaren terug, heb ik daarmee even gespeeld.) Mijn mindset nu is er vooral een van overgave en ‘toelaten’.

  En tja, ik stel me vragen. In die zin zie ik niet waarom ik niks te zoeken zou hebben op deze site.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s