NIET GEHEEL GEHEELONTHOUDER

Op het laatste moment is er toch nog een goed voornemen ontstaan. Net zoals ik me al een aantal jaren elke dag voorneem om zelf geen vlees te kopen, wil ik ophouden met voor mezelf alcohol te kopen. Niet dat ik me elke dag klem zuip, maar in het weekend ‘mocht’ ik altijd van mijzelf wat alcohol drinken en gezien mijn genetisch verleden (ik stam uit een lange lijn van alcoholisten) was dat soms meer dan noodzakelijk noodzakelijk was.

Hier houd ik dus mee op.

Als ‘leeg gebaar’ heb de bodem whisky in de whiskyfles die ik nog over had van de jaarwisseling ritueel geleegd in het toilet om in te luiden dat ik ‘geheelonthouder’ ben zoals ik ook ‘vegetariër’ ben… dat wil zeggen: alleen alcohol en vlees buiten de deur en/of op feesten en gelegenheden.

De kans dat ik het 100% volhoud is klein, omdat alles wat ik probeer en doe mislukt (story of my life), maar niettemin voelt het goed om dit nu te doen. Er is verder niet een speciale reden voor, anders dan dat ik vanochtend met dit idee opstond, en zo’n idee ontstaat niet voor niets. Als het universum het aangeeft dan ga ik vanzelfsprekend die kant op.

Gelukkig nieuwjaar, nogmaals, en we zien wel wat er gebeurt.

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Autolyse, Mededelingen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op NIET GEHEEL GEHEELONTHOUDER

 1. enneagram71 zegt:

  Zelfde dilemma, gebruik het graag om de scherpe randjes eraf te halen, niet zo serieus te zijn (en angstig) en wat meer te voelen. Maar dan sla ik weer door en word ik na teveel drank juist angstiger en krijg ik overdreven emoties. Friend and foe. Maat houden is voor mij lastig, dus het beste is om helemaal niks te drinken maar ik hou er toch ook van om lekker af en toe door te zakken. Verslavingsgevoelig type, levenslang ligt dat op de loer vermoed ik. Voor de komende tijd is er weer geheelonthouding in ieder geval.

  Like

  • Frits zegt:

   Heel herkenbaar. Misschien dat het zoeken naar “waarheid” of “verlichting” dat ook oproept of versterkt? Er zijn best wel veel Zen-meesters die zich na een dag Zazen ’s avonds flink klem zuipen. 🙂

   Like

   • Peter zegt:

    Of het komt door het feit dat ze zich nogal in een strak keurslijf drukken gedurende de dag, daarna gevolgd door een natuurlijke drang aan compensatie en om eens volledig scheef te gaan?

    Like

   • Frits zegt:

    Dat zou heel goed zo kunnen zijn, Peter.

    Like

 2. Peter zegt:

  “alles wat ik probeer en doe mislukt (story of my life), ”
  Is dat je ego dat spreekt? (en aan wie je de toestemming geeft om dit te zeggen deze keer?)
  Moeilijk om in te beelden dat je dat echt meent. Meen je dat echt?

  Like

  • Frits zegt:

   Ik meen dat echt, maar ik ervaar het als positief. Als alles goed gaat en lukt, wat voor reden is er dan om wakker te worden? Bij de meeste mensen mislukt ook bijna alles, en af en toe lukt iets en daar houden ze zich dan aan vast en hopen ze dat het volgende ook gaat lukken, zo duwen ze de mislukking dat het leven is van zich af. Net genoeg successen om er voor te zorgen dat de mensen het niet opgeven en meer dan genoeg tegenslagen om de mensen bezig te houden op zoek naar succes, zodat ze niet gaan nadenken en wakker gaan worden…dat is de strategie van Maya.

   Dus natuurlijk zijn er wel dingen in mijn leven gelukt (ik leef nog steeds, dus ik doe schijnbaar iets goed), maar het is minimaal en voor mij niet genoeg om te geloven dat het ooit beter zal worden en dat is mijn redding geweest, althans, zo zie ik dat. Ik zie nu ook dat het niet de bedoeling is dat je in het leven slaagt, het is de bedoeling dat het een klerezooi is met hier en daar een lichtpuntje… en dat is het ook, kijk maar eens serieus om je heen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s