DE VRAAG IS WEGGEVALLEN

Ik weet nu hoe het is wanneer de vraag is weggevallen. Het betekent niet dat ik nu alles weet, het betekent alleen maar dat ik weet dat er niets te weten valt en dat de vraag daardoor overbodig is geworden. Ook de noodzaak om “Dat wat IS” te communiceren valt weg, want als er voor mij niets te weten valt, dan valt er voor een schijnbare ander ook niets te weten.

Ik moet nog het één en ander met wat losse eindjes doen, maar daarna kan ik denk ik alleen maar vragen van anderen beantwoorden — via mail, deze weblog, via Facebook, of middels direct contact — tot ook voor hen de vraag wegvalt. Misschien af en toe op deze weblog een persoonlijk berichtje schrijven (zoals deze), maar veel meer zal het niet zijn.

Overigens weet ik nu ook zeker dat je niet iets specifieks kunt doen om er voor te zorgen dat de vraag wegvalt, niets meer dan het hebben van de serieuze intentie om wakker te worden (door onwaarheid weg te snijden en te verbranden) en dan maar hopen en bidden dat het gebeurt.

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s