PERSOONLIJKE NOOT #1

Het is extreem grappig om de verschillende “stadia” van de ontwaking te ervaren. “Stadia” tussen aanhalingstekens omdat er niet werkelijk stadia zijn, alleen een grotere of minder grote lading bullshit die we bovenop onze natuurlijke staat (dat wat we zijn) hebben gemieterd; laag op laag op laag op laag.

Het grappige ervan is dat, wanneer je het laatste “stadia” hebt “bereikt” (en ik zeg niet dat ik “zo ver” ben, maar ik kan me dat voorstellen omdat ik het nu ook al ervaar), je snapt waarom andere “zoekers” doen wat ze doen, omdat jijzelf het ook hebt gedaan en nu dat stadium voorbij bent.

Zo zie ik nu waarom zoekers vragen stellen aan andere mensen waarvan ze het idee hebben dat die een stadium “verder” zijn, ik zie waarom mensen in een “later” stadium willen vertellen wat ze hebben ervaren in de hoop dat andere mensen ook die zoektocht gaan beginnen, ik begrijp nu ook waarom mensen in een “nog later” stadium geen noodzaak meer voelen om te vertellen wat ze hebben ervaren tegen andere mensen die “daar” nog niet zijn.

Ikzelf zit heel duidelijk in het stadium dat ik nog wel vragen wil beantwoorden, af en toe ergens op wil reageren (maar een discussie uit de weg ga), maar verder geen zin heb om nogmaals opnieuw onder woorden te brengen wat de “ontwaakte staat” werkelijk inhoudt en hoe “zo ver” te komen.

Wat me erg bevalt is het voeren van gesprekken met mensen die ikzelf zie en ervaar als “serieuze zoekers” (elke zoeker vindt zichzelf een “serieuze zoeker”, maar de meesten zijn  het helaas absoluut niet) en met mensen die (om het even arrogant neer te pennen) zich bevinden in hetzelfde stadium als ik.

Wat ik steeds meer afstotelijk ga vinden zijn de mensen die geloven dat ze wakker zijn en dat ook moeten laten zien, terwijl ze overduidelijk niet zijn ontwaakt en alleen maar bezig zijn andere mensen onzin te voeden. Die mensen kan ik alleen zien als een gigantische berg stinkende ego dat zich “ontwaking” heeft toegeëigend, en met die mensen treed ik niet meer in discussie.

Zie daar, waar ik ben.

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Autolyse, Mededelingen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op PERSOONLIJKE NOOT #1

 1. Francijntje Keesmaat zegt:

  Volgen mij is het zo dat wanneer je echt ontwaakt bent, je niet neerkijkt op degene die dat nog niet zijn. Want dan ben je verbonden met de onvoorwaardelijke liefde en liefde veroordeelt nooit!

  Like

  • Frits zegt:

   Als je werkelijk ontwaakt bent dan weet je dat er geen anderen zijn, laat staan dat er anderen zijn waarop je kunt neerkijken. Ik vermoed dat je vindt dat ik neerkijk op die anderen die nog niet ontwaakt zijn, maar dat leeft enkel en alleen in jouw gedachten en zegt iets over jou. Wat dat is, moet je zelf maar uitzoeken.

   En als dat niet zo is, mijn excuus, dan heb ik niets gezegd.

   Wat gewoon nog steeds plaatsvindt en gebeurt wanneer je ontwaakt bent is voor en afkeuren, leuk vinden en niet leuk vinden, fijn vinden en hekel aan hebben. Dat is geen oordeel hebben over en niet neerkijken op, want dat zijn labels die schijnbare andere mensen er op plakken. Dit zou je weten als je ontwaakt zou zijn, dus misschien ben je dat dan nog niet.

   Ik kijk op niemand neer, maar er zijn vrij veel mensen waarmee ik geen zin heb om te converseren, omdat ze me niet boeien en omdat het zinloos is. Sommige mensen stoten “mij” af (althans, “mij” als zijnde dat wat dit projecteert als “mij”), dus daar steek ik geen energie in.

   Laatste noot: als je ontwaakt bent is er niets dat verbonden kan zijn met onvoorwaardelijke liefde. Hier op aarde als mens zijnde kunnen we niets zeggen over onvoorwaardelijke liefde omdat we niet weten wat het is. Elke opmerking over liefde en onvoorwaardelijke liefde neem ik bij uitstek niet serieus, omdat niemand daar iets van af weet of überhaupt weet wat het is en hoe het zich uit. Mijzelf inclusief.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s