DIT MOET ER EVEN UIT

Iets kan zich alleen bewust zijn van iets anders, net zoals het oog alles kan zien wat buiten zichzelf bevindt, maar nooit zichzelf. Dus als jij je bewust bent van jezelf, dan is er iets buiten jou wat zich bewust is van jouzelf, en dat wat zich bewust is van jou ben jij ook.

Een vriendin van mij, Anne Vogy, heeft ongeveer hetzelfde gezegd —dankzij haar kom ik hier ook op— en zij zegt dat als jij je bewust ben van het feit dat jij je bewust ben van jezelf, dan ben je je bewust van iets dat bewust is van iets dat zich bewust is van jou, en ook dat ben jij. Et cetera.

Zo kun je steeds een stap terug gaan naar het volgende dat zich bewust is van iets dat zich bewust is van iets dat zich bewust is van iets —et cetera— totdat je aankomt bij het punt dat je je niet bewust kunt zijn van iets dat zich bewust is van iets dat zich bewust is van jou. Simpel  gezegd, van het laatste dat zich bewust is kan niets zich bewust zijn, en dat is wat alles IS en alles ZIET maar zichzelf niet (net als dat oog).

Dat is wat IS en het enige wat IS; het is wat is en wat niet is, het is alles en niets, niets dat alles is. Het is dat wat we niet kunnen zien, niet kunnen weten, niet kunnen begrijpen en niet kunnen verwoorden… en alleen dat IS en IS NIET. (dit laatste dankzij Tony Parsons)

Dit moest er even uit… het zijn van die dingen waar ik soms mee wakker word.

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Autolyse, Mededelingen, Wakker worden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s