PERSOONLIJKE NOOT #5

Wat is is. Daarmee is alles gezegd. Alles wat schijnbaar plaatsvind, alles wat schijnbaar gecreëerd wordt, alles wat schijnbaar ontstaat, alles wat schijnbaar gedaan wordt is in eerste instantie wat is en daarna wordt er een mening over gevormd, ontstaat er een gedachte over en worden er labels aan opgehangen en wordt het wat wij denken en geloven dat het is, maar dat is het niet.

Dit ‘zien’ en ‘ervaren’ (tussen aanhalingstekens, omdat het niet echt zien is en zeker geen ervaring is) geeft een enorme vrijheid. Paul Hedderman (check zijn video’s op You Tube, zeker de moeite en tijd waard) noemt dit “lichter reizen” (“traveling lighter”). Zo voelt het ook, want alles wat een ander zegt over of tegen mij, over wat ik doe of zeg, over wat dan ook, is alleen maar wat die persoon denkt, aanneemt en gelooft dat ik ben, doe of zeg… en dat is het niet; dat ben ik niet.

Waar ik vroeger geraakt werd door wat een ander zei of vond, is dat nu niet meer (of veel minder) het geval. Niet dat het me niet per se interesseert wat een ander te vertellen heeft, maar simpelweg omdat het niet waar is; het is alleen maar wat een ander denkt, aanneemt of gelooft dat het is en dat is het niet.

Wat is is, en elke gedachte, mening, aanname of geloof wat het is of zou zijn, is het niet.

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Autolyse, Wakker worden en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s