ALLES IS PSYCHOSOMATISCH

Alles is psychosomatisch, behalve ‘DAT wat IS’. Om te ‘begrijpen’ wat dat betekent, moet ik eerst even verklaren wat ‘psychosomatisch’ is. Veel mensen denken te weten wat psychosomatisch inhoudt, maar dat komt voort uit wat daarover gezegd wordt in de media of wat hen geleerd is.

De meeste mensen denken, bijvoorbeeld, dat een psychosomatisch aandoening een ziekte is die iemand niet werkelijk heeft maar tussen de oren zit… aanstellerij, als het ware. Dit is niet zo omdat de klachten die een patiënt heeft zeer echt zijn voor die persoon en zich daadwerkelijk in het lichaam afspelen… alleen de oorzaak, daar waar de klachten vandaan komen en waardoor ze gegenereerd worden, bevindt zich in de psyche.

Het zijn dus niet klachten die ‘ingebeeld’ zijn, maar klachten die ‘echt’ zijn en voortkomen uit een ‘verwarring’ in de geest, waarna het brein de chemie in het lichaam verandert om zo de symptomen en de klachten te genereren.

Om de klachten op te lossen, of te genezen, of zelfs om de klachten alleen maar te ‘begrijpen’ hoeven we niet naar de fysieke klachten te kijken en niet het lichaam te behandelen, maar moeten we naar de plek gaan waar de klachten gegenereerd worden — de bron (in dit geval ‘de psyche’) — en daar de problemen aanpakken.

Als ik dus stel dat alles behalve ‘DAT wat IS’ (Eenheid, Waarheid, God, geef het een naam) psychosomatisch is, dan moeten we om alles te ‘begrijpen’ niet ‘de klachten’ (het leven) onderzoeken waar ze zich lijken te bevinden (in de wereld), maar moeten we naar de bron kijken en de bron onderzoeken (‘DAT wat IS’); en dat is wat jij bent, ik ben, wij zijn en alles is.

Het lukt me niet echt om het goed in woorden te vervatten, dus dit is het voor nu en hier laat ik het even bij. 🙂

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

10 reacties op ALLES IS PSYCHOSOMATISCH

 1. twan zegt:

  Ben ik ff blij dat ik geen psyche heb, net zo als iedereen die niet bestaat !

  Like

  • Frits zegt:

   Je bent niet in staat om te weten wat iedereen wel of niet heeft, niemand is daartoe in staat. Bovendien laat je met deze bovenstaande reactie alleen maar zien dat je niet begrijpt wat er gezegd wordt. Ik stel voor dat je DAT gaat onderzoeken in plaats van je te verzetten tegen alles wat ik schrijf. 😉

   Like

 2. twan zegt:

  Ik kijk uit naar je volgende artikel . Groet

  Like

 3. twan zegt:

  Weet je trouwens al wat je je in woorden wilde vervatten ? Ik begrijp er idd geen hout van en ben er niet zeker van of het aan je schrijfstijl ligt of aan het feit dat je het zelf niet snapt. Die conclusie die je trekt b.v. ; om het “alles” uit je stelling te begrijpen moeten we de bron (dat wat is) onderzoeken . Maar “dat wat is” ,is niet psychosomatisch , dus niet onder te verdelen in “bron”&”alles”. Psychosomatisch wil immers zeggen lichamelijk en geestelijk. ……

  Like

  • Frits zegt:

   Het ligt aan het feit dat jij het niet snapt.

   Like

   • twan zegt:

    (Dit bericht is verwijderd omdat deze weblog niet een Forum is waarop iedereen maar op iedereen kan reageren of aan iedereen vragen kan stellen. Je mag reageren op de blog of vragen aan mij (Frits) stellen; dat zijn de mogelijkheden.)

    Like

 4. buisman zegt:

  dus ik zit met een niet bestaand lichaam in een niet bestaande rolstoel niet bestaand hersenletsel aan mijn niet bestaande hersenen te hebben, pijn aan niet bestaande spieren waarvoor een niet bestaande psychosomatische fysiotherapeut komt?

  dan neem ik nu een niet bestaande overdosis van het een of ander dat ook niet bestaat haha

  wel amusant dit, maar zoiets dus? en vervolgens? wachten op niet bestaande zes plankjes 2 m diep? iets te nihilistisch om echt serieus te kunnen nemen, sorry

  Like

  • Frits zegt:

   Je zit schijnbaar met een van alles en nog wat aan schijnbaar bestaande zaken… Zolang je gelooft dat jij een “ik” bent. Daarna zijn het schijnbare zaken die schijnbaar zijn, maar dan voor en van niemand.

   Maar gelukkig hoef je het ook niet serieus te nemen.

   Like

 5. adbuisman@gmail.com zegt:

  Dank voor je reactie. Ik heb geprobeerd consequent door te redeneren maar dat valt met alles wat mijn brein moet kunnen nog niet mee.
  en dat zonder te klagen. in wezen heb ik het dus wel heel even super serieus genomen maar het eindresultaat kan ik alleen hard om lachen of hard om janken. beide zul je afkeuren als zinloos. zal ook zo zijn denk ik he

  verder heb jij hier

  info@spiritueleverlichting.nl

  Bark Berendsen heet hij

  een soort filosofische vriend voor je (als dat mag van het “totale nul gedoe” (?) denk ik, de man die die site gemaakt heeft, ook een ,mc kenna fanaat
  mag ik het zo noemen, ik bedoel het met respect
  veel plezier ermee samen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s