VORM EN INHOUD

Even een korte opmerking over vorm en inhoud. Veel zoekers geloven dat hetgeen een “leraar” zegt (zijn onderwijs) en dat wat een “leraar” doet (zijn handelen) niet tegenstrijdig mag zijn. Wanneer dat wel zo is en het handelen van de “leraar” staat haaks op zijn onderwijs, dan focussen veel zoekers op zijn handelen (de vorm) en wordt zijn onderwijs (de inhoud) als ongeloofwaardig bestempeld.

Dit is natuurlijk niets anders dan ego’s/maya’s methode om je in de war te brengen en er voor te zorgen dat je niet zult ontwaken. Het is een geweldig functionele methode die er voor zorgt dat zeker 90% van de zoekers nooit zullen ontwaken. Dat is een hoog percentage, maar het is ook niet gemakkelijk om te ontwaken. Het is simpel, het simpelste wat er bestaat, maar gemakkelijk is het niet.

Mijn tip is om altijd voor ogen te houden dat “de vorm” van geen enkele waarde is, omdat “de vorm” niet bestaat. Er is alleen denkgeest en denkgeest communiceert alleen met gedachten waarvan woorden de symbolen zijn. Als je werkelijk wilt ontwaken (en ik begrijp dat niet iedereen dat wil; zelfs veel van degene die beweren het wel te willen) dan moet je je alleen richten en focussen op “de inhoud” — dat wil zeggen: de gedachten achter de symbolen.

Elke keer wanneer je een gedachte afwijst omdat de bezorger van die gedachten zich niet gedraagt zoals jij vindt dat hij zich zou moeten gedragen, afgaande op de woorden die hij spreekt en de leer die hij onderwijst, verzet je je tegen het ontwaken en geef je aan dat je eigenlijk niet echt wilt ontwaken. Daar is verder niets mis mee, maar weet wel dat je er letterlijk geen reet mee opschiet.

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

5 reacties op VORM EN INHOUD

  1. illusje zegt:

    …en dit alles oordeelloos leren observeren, want elk volgend oordeel of het nu over een ander of jezelf of over ‘iets’ gaat het is allemaal hetzelfde want het speelt zich allemaal af op denkgeest niveau, en niet in de verschillende vormen, met maar één doel de denkgeest in afscheiding houden.

    Liked by 1 persoon

  2. illusje zegt:

    Het is echt wel fascinerend hè. Het is alsof ‘ik’ de waarnemende denkgeest kijk naar een film over Annelies die boos is of blij en zo’n beetje elke emotie die je maar kan verzinnen, maar dat is niet dat wat de waarnemende denkgeest die zit te waarnemen is. Deze waarnemende denkgeest kan met of zonder oordeel kijken. Gebeurt het met oordeel dan vindt er identificatie plaats, zonder oordeel gebeurt dat niet.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s