GOED FOUT

Goed, juist, fout of verkeerd zijn niets anders dan woorden die we gebruiken om de mening die wij over een gebeurtenis, een mening of iemand hebben te uitten of vorm te geven. Het zegt nooit iets over de gebeurtenis, de mening of die iemand en heeft geen enkele basis in waarheid.

Hetzelfde geldt voor gelijk en ongelijk. Niemand heeft ooit gelijk of ongelijk gehad, omdat het altijd alleen maar een mening is en elke mening is subjectief en alles wat subjectief is, is niet waar.

Er is alleen de gebeurtenis, er is alleen de mening en er is alleen de persoon, de rest is subjectief en staat niet in marmer gebeiteld. De gebeurtenis, de mening of de persoon IS wat het IS. Het is niet goed, verkeerd, juist of fout, het is alleen maar wat het is op dit moment: een gebeurtenis., een mening of een persoon.

Wanneer je ontwaakt bent uit de droomstaat is er niets dat goed, fout, juist of verkeerd is. Het is alleen maar wat het is en het is omdat het is. Wat overblijft zijn de persoonlijke voorkeuren die inherent zijn aan het lichaam (je ‘vlees-kleding’) dat je draagt om te kunnen functioneren in deze duale wereld.

Ik ben redelijk ontwaakt, al zeg ik het zelf, en ik ervaar steeds meer een wereld waarin niets goed of fout is. Er zijn mensen/meningen/gebeurtenissen die ik fijn vind en mensen/meningen/gebeurtenissen die ik niet fijn vind, maar ik kan ze niet labelen als goed of fout. Zelfs als mij iets overkomt wat ik extreem niet fijn vind, dan nog kan ik het niet fout of verkeerd noemen, omdat het is wat het is op dit moment.

Er is nog nooit iets gebeurd dat goed of fout is en er zal nooit iets gebeuren dat goed of fout is. Je kunt het fijn of niet fijn vinden, prettig of onprettig, maar dat is puur persoonlijk en zegt niets over de gebeurtenis. Goed, fout, juist en verkeerd (en zo zijn er nog meer oordelen) zijn onzin en 100% onwaar, maar je mag het wel leuk of niet leuk vinden zolang jij je maar realiseert dat dit puur persoonlijk is.

Als laatste wil ik nog vermelden dat de spirituele new age mantra “alles is goed” of “alles is perfect” net zo onzinnig en onwaar zijn als de oordelen goed, fout, verkeerd of juist. Alles is niet goed of fout, alles is niet perfect of imperfect… Alles IS. [full fucking stop!]

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s