NAAMLOOS ONNOEMBAAR ONPERSOONLIJK LEVEN

Ik ben bezig om de teksten van deze weblog te plaatsen in het archief van snips.nl, waardoor ik deze tekst weer eens las en dacht: “hiermee is eigenlijk alles gezegd. Zo zit het dus!” Ik werd er erg blij van, en daarom herblog ik hem maar eens. de tekst verdient het, IMHO.

Autolyse

Ik was laatst in de Vlindertuin in Artis (Amsterdam). Niet per ongeluk, ik werk daar tijdelijk. Het was negen uur ’s ochtends, ik was er helemaal alleen en er waren geen bezoekers. Het was er iets van 30 graden (misschien nog hoger), heel erg vochtig, en ik zweette als een otter. Ik ging zitten en keek naar de vlinders die fladderden, naar de bomen en de planten, naar de Victoria Kroonduif die voorbij slenterde, en ik luisterde naar het tjirpen van de honderden Anthony’s Pijlgifkikkers. En toen dacht ik:

“Wie zit hier? Hier zit niet de zoon van mijn ouders. Niet de broer van mijn twee zussen. Niet de oom van de dochter en zoon van mijn zus. Niet de zwager van de echtgenotes van mijn zussen. Niet de vriend van mijn vrienden en vriendinnen. Dus… Wie zit hier te zweten en te kijken naar de vlinders, de bomen, de…

View original post 761 woorden meer

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s