PERSOONLIJKE NOOT #8

Ik ben eigenlijk niet meer in staat om iets te lezen van een ander, of te luisteren naar een ander, of een video te bekijken van een ander die doormaakt of heeft doorgemaakt wat ik heb ondergaan. Er is letterlijk niets dat mijn interesse kan wekken.

Daar is in principe niets mis mee, ware het niet dat ik wel nog steeds 24 uur per dag heb, en 7 dagen per week en 365 dagen per jaar, om te vullen met god-mag-weten-wat. De Droomstaat boeit me niet, het belooft me niets dat ik wil hebben, maar zolang ik in dit lichaam schijn te zitten heb ik er wel mee te maken.

Dit levert misschien wel een nieuwe uitdaging op, namelijk het volledig accepteren en omarmen van absolute verveling, maar ook dat boeit me niet. En het is absolute verveling, tot op het niveau dat zelfs gebeurtenissen als laatst in Nice, waar een vrachtwagen inrijdt op een mensen menigte, of een Coup in Turkije, mij absoluut niets doet.

Ik zie meteen wat het is, de machinaties achter de schermen (wie er achter zit en waarom het gebeurt), zoals een goed conspiracy-onderzoeker betaamt, maar ik voel er niets bij en voel ook geen noodzaak om er iets over te zeggen… het verveelt mij letterlijk, net als de reacties die andere mensen wel ventileren.

I truly do not give a shit anymore… en verveel me dus tot ik hopelijk letterlijk een keer dood neerval.

Ook dit kan ontwaken dus opleveren, maar het is niet anders.

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op PERSOONLIJKE NOOT #8

 1. Rita Selle zegt:

  Muziek?

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Like

 2. Ed zegt:

  Geen prikkels meer. Een van de grootste angsten in het theater.

  Like

  • Frits zegt:

   Ja, hoewel het enige nadeel slechts is dat je zo veel tijd over hebt om te vullen, omdat, nou ja, stilzitten ook maar stilzitten is. Dat zou verder ook niets uitmaken, dat stilzitten, maar het worden dan wel erg lange dagen. 😉

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s