IK HOEF NIETS TE DOEN

In Een Cursus in Wonderen staat in het Hoofdstuk ‘Ik hoef niets te doen’ (18 VII-7):

“Wie niets hoeft te doen heeft geen behoefte aan tijd. Niets doen betekent rusten en binnenin je een plaats maken waar de activiteit van het lichaam niet langer aandacht eist.”

Ikzelf heb altijd nog het gevoel gehad dat ik iets moet doen. Niet om daar iets mee te bereiken, maar vanuit een gewoonte die iedereen is aangeleerd: je moet iets doen met de tijd die je is gegeven; je moet iets bereiken in je leven; als je niets doet dan ben je lui; je moet werken om geld te verdienen om te kunnen overleven; je hebt verplichtingen tegenover familie en vrienden; et cetera.

Zo tegen het einde van dit jaar heeft “het universum” mij heel duidelijk en zonder mogelijkheid tot twijfel aangegeven dat ik het komende jaar daadwerkelijk niets hoef te doen. Mijn financiële situatie is zo dat ik makkelijk een heel jaar kan overleven zonder iets te doen, en hoewel ik in principe wel een sollicitatie “plicht” heb, is mij letterlijk aangegeven dat dit niet gecontroleerd zal worden.

De “verplichtingen” die ik heb zijn geen opgelegde verplichtingen maar verplichtingen die ik zelf ben aangegaan; zoals werken bij ARTIS. In principe kan ik deze “verplichtingen” opzeggen zonder dat dit een effect of consequentie zal hebben.

Ik HOEF in 2017 daadwerkelijk NIETS te doen.

Ik denk dat ik het nieuwe jaar op die manier zal instappen en maar ga zien wat er gebeurt, waarna alles wat ik wel zal doen zal voortkomen uit het feit dat het schijnbaar gedaan wordt en niet vanuit een noodzaak of dwang. Er is voor mij geen andere manier om de uitnodiging van “het universum” uit te leggen, het is zo bloody obvious in my face dat ik er niet omheen kan… ik hoef niets te doen.

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op IK HOEF NIETS TE DOEN

  1. Gerard zegt:

    Hoi Frits …als je misschien wat tijdvulling wild ….heb je Spinoza wel een bestudeert? (hij stond vroeger afgebeeld op een briefje van duizend gulden) …Ik wilde deze link toch met je delen… http://www.neoweb.nl/forum2/index.php?topic=5236.0 “Ik” hoop dat je het leest en dat je er iets mee kan/aan hebt…..Prettige dagen en een voorspoedig 2017 ….en verder ,,,,MVG:)Gerard.

    Like

  2. Gerard zegt:

    Hoi Frits heb die link naar je gestuurd ,omdat hierin een metafoor in voor komt met film en lamp ,en vind het ook wel een aardige stelling ,maar ik “weet” dat het hier niet waar kan zijn ,ook al lijkt alles zo echtwaar te zijn …. maar hier ben je niet alleen , ik ben er ook ,al zijn het gedachten …geest heeft “Materie” bedacht …en niet anders om…. denk ik

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s