LAATSTE LOODJES

Ik maak me op voor één van de vervelendste oud-en-nieuw sinds tijden. Het lichaam is grieperig en de geest licht depressief. Ontwaakt zijn verandert niets aan de staat of de conditie van het lichaam, aangezien jij niet je lichaam bent. Wakker worden heeft niets te maken met je beter voelen en/of gelukkig zijn. Je kunt je gewoon nog klote voelen, alleen is het een onpersoonlijk soort klote.

Gewoonlijk koop ik voor oud-en-nieuw een fles whiskey en drink ik me het nieuwe jaar in (soort van traditie), maar ik vrees dat het lichaam dit nu niet aan kan. Ik hoop natuurlijk dat “mijn lezers” een betere overgang zullen ervaren, en dan zie ik jullie ergens op één of andere manier, in één of andere vorm en/of conditie aan de andere kant.

Tot zo ver 2016!

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

5 reacties op LAATSTE LOODJES

 1. Twan zegt:

  Beterschap (lichaam van) Frits!

  -en de geest licht depressief. Ontwaakt zijn verandert niets aan de staat of de conditie van het lichaam, aangezien jij niet je lichaam bent.-

  En geen geest?

  Liked by 1 persoon

  • Frits zegt:

   Vanzelfsprekend ook geen geest, althans niet in de vorm zoals die schijnbaar in het lichaam huist en/of van het lichaam is.

   Dank voor de toevoeging. 🙂

   Like

   • Twan zegt:

    Zo vanzelfsprekend is dat voor mij niet en ook niet voor de mensen om mij heen…. als we geen lichaam zijn en ook geen geest hebben of zijn. Wat zijn wel dan wel?

    Like

   • Frits zegt:

    Het meest correcte antwoord zou zijn, dat waarin alles schijnbaar verschijnt, en het minst accurate antwoord is, een gedroomd karakter in een droom. Dan is je volgende vraag: wie droomt mij dan? Dat is dan weer dat waarin alles schijnbaar verschijnt, en dat is wat alles is. Maar alleen dat waarin alles schijnbaar verschijnt is waar en alles wat er schijnbaar in verschijnt niet.

    Overigens kun je niet weten wat wel of niet vanzelfsprekend is voor een ander (de mensen om je heen), je kunt alleen weten wat wel of niet vanzelfsprekend is voor jezelf.

    Like

   • Frits zegt:

    Die eerste zin wil ik graag even opnieuw formuleren:

    Het meest correcte antwoord zou zijn, je bent dat waarin alles schijnbaar verschijnt, en het minst accurate antwoord is, in het geval jij jezelf identificeert met een personage op aarde in het universum, dan ben je een gedroomd karakter in een droom.

    Ik hoop dat dit het iets duidelijker maakt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s