OVER EGO EN JOU

Wanneer je wilt zien wat is, in plaats van zien wat niet is — kortom: als je echt een kans wilt hebben om wakker te worden — dan is het van belang om je in elke cel van dat lichaam van je te realiseren dat wat jij altijd hebt gedacht te zijn, slechts is wat de ego-denkgeest jou doet geloven dat jij bent.

Noot: Ego-denkgeest, kortweg “ego”, is wat de Engelsen “mind” noemen en dient dus niet verward te worden met “het denken”. Het is niet iets wat plaatsvindt in je lichaam of geest, maar iets dat je lichaam en geest heeft overgenomen en controleert. Dat is niet goed of fout, het is gewoon zoals het is.

Simpel gezegd: daar waar jij denkt en gelooft dat jij iets doet, iets denkt, iets wilt, iets voelt, iets proeft, iets hoort (et cetera), is het slechts zo dat er gedaan, gedacht, gewild, gevoeld, geproefd, gehoord WORDT… waarna de ego-denkgeest jou wijsmaakt dat jij degene bent die het doet, denkt, wilt, voelt, proeft, hoort. En dat terwijl JIJ er geen jota mee te maken hebt. Het gaat letterlijk buiten jou om.

Kort gezegd: dat wat denkt iets te doen en gelooft daar verantwoordelijk voor te zijn, ben jij niet, maar dat is ego-denkgeest dat jou doet geloven dat jij het doet en daarvoor  dus vanzelfsprekend verantwoordelijk bent.

Mediteer daar maar eens op, het is letterlijk “mind”-blowing.

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op OVER EGO EN JOU

  1. illusje zegt:

    … en het “jouw” is ook een geloof van het geloof… 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s