MAYA, EGO EN DE REBELLEN

Het Onbewuste is tijdloos en slaat alles op wat er ooit gebeurd is en ervaart het alsof het nu gebeurt. In het Onbewuste is het een permanente “Groundhog Day” waar alles wat opgeslagen wordt voortdurend tegelijk nu gebeurt en niets ooit vergeten wordt.

Elke gebeurtenis, elke herinnering, elk gevoel, elke emotie, alles wat ooit heeft plaatsgevonden, alle kennis, elk friggin’ detail, alles wat ook maar enigszins bedreigend is voor de Droomstaat, wordt in het Onbewuste omgezet tot een Rebel. Deze Rebellen weten alles en zijn alles, maar zij zitten gevangen in het Onbewuste en willen naar boven, naar het Bewuste, om de WAARHEID te preken.

Ego is hun gevangenisbewaarder die zijn best doet om die Rebellen in bedwang te houden. Ego weet niet waarom hij dat doet, Ego kan van zichzelf en uit zichzelf niets en volgt alleen maar orders. Ego staat onder controle, onder bevel, van Maya die, op haar beurt,  een illusionaire werkelijkheid creëert voor het Bewuste om in te leven, waardoor het Bewuste wordt afgeleid van de rebellen in het Onbewuste en de kennis die zij bezitten.

Hieruit kun je al opmaken dat een gevecht tegen Ego een zinloos gevecht is, omdat Ego niet de ‘schuldige’ is; Maya is de ‘schuldige’. Maya creëert de illusie van gescheidenheid en dualiteit, maar het meest lullige van het geheel is dat jijzelf de Schepper van Maya bent. Jij creëert Maya, Ego en de gevangenis. Hoe en waarom dat zo is, dat weten de Rebellen, maar die zitten opgesloten in het Onbewuste en zien alleen heel af en toe kans om een berichtje naar het Bewuste te sturen.

Dus, zo denk je wellicht, de enige manier om te weten wat er gaande is, is door de Rebellen te bevrijden. Maar, hoe bevrijd je de Rebellen? Dat doe je niet, want dat kun jij niet. Maar door zelfonderzoek te doen, door de vragen “WAT is dit?” en “WAT ben ik?” serieus te beantwoorden, kunnen de Rebellen zichzelf misschien bevrijden en kun jij je realiseren dat WAARHEID is — niet wat WAARHEID is maar dat WAARHEID is.

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op MAYA, EGO EN DE REBELLEN

  1. Frits zegt:

    En, zoals Marcel Graumans van “STAP uit de MATRIX” op Facebook reageerde, kom je er uiteindelijk op uit om de vragen om te draaien naar ‘WAT ben ik NIET?” en “WAT is dit NIET?”… maar dat is iets wat je zelf ook zult uitvogelen wanneer je serieus de vragen gaat beantwoorden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s