PARADOXEN

Het is mijn ervaring, hier nu in dit, dat je niet kunt ontwaken uit de droomstaat zonder dat je in staat bent te spelen met paradoxen. Hiermee bedoel ik dat je bereid moet zijn om de mogelijkheid te accepteren dat alles een paradox is en dat elke paradox geen paradox is, wat op zichzelf al een paradox is en dus geen paradox is.

Ben je er nog? Mooi.

Ontwaken uit de droomstaat is ontwaken uit het idee dat er een droomstaat bestaat en dat je daaruit kunt ontwaken. Met andere woorden: eerst moet je ervaren dat er wel een droomstaat bestaat om vervolgens uit die droomstaat te kunnen ontwaken en in te zien dat er nooit een droomstaat heeft bestaan en dat je vanzelfsprekend niet ontwaakt bent omdat je in Absolute Waarheid nooit hebt geslapen.

Eén van de eerste dingen die mij opviel is dat er geen sprake is van een droomstaat, omdat er nooit iets is gebeurt (ook geen droom) en dat er niets is om uit te ontwaken; laat staan dat er ‘iemand’ is die zou kunnen ontwaken, want er is niemand die in slaap zou kunnen zijn omdat er niets is gebeurt. Het gegeven dat er niets is gebeurt houdt absoluut in dat er NIETS OOIT is gebeurt. Niettemin moet je eerst ontwaken om te zien dat je nooit hebt geslapen, dat er nooit een droomstaat heeft bestaan en dat er niets is gebeurt.

In lijn met de poortloze poort heb ik het hier over de paradoxloze paradox.

Voordat ik vermoedde dat er zoiets bestond als een droomstaat,  geloofde ik dat ik wakker was en de wereld de echte ware realiteit. Vervolgens realiseerde ik me dat deze realiteit (IK in een wereld in een universum) een droomstaat is en dat je hieruit kunt ontwaken om op z’n minst bewust te zijn van het bestaan van een Absolute Waarheid waarin alles schijnbaar gebeurt; om me vervolgens te realiseren dat er geen droomstaat bestaat waaruit ontwaakt kan worden, noch dat IK besta om te ontwaken of dit te realiseren, aangezien alleen die Absolute Waarheid schijnbaar bestaat (schijnbaar, omdat ik er niet werkelijk ben om het absoluut zeker vast te stellen).

Nog niet afgehaakt? Cool!

Iedereen begrijpt dat je hiermee niet een rechtszaak kan winnen, niettemin zijn de bovenstaande paradoxen hoe het in elkaar steekt (althans, dat is mijn ervaring hier in dit) en is alles wat logisch lijkt en ‘klopt’ onwaar. Het denken gaat dit niet begrijpen, omdat het denken zelf onderdeel is van dat wat onwaar is, en het denken zal vanzelfsprekend dat wat onwaar is als waar zien, omdat het denken anders zelf tot de conclusie moet komen dat het onderdeel is van iets dat niet bestaat en, logischerwijs, tot de conclusie moet komen dat er nog nooit één seconde gedacht is.

Na het ontwaken uit de droomstaat, dat geen ontwaken is omdat er geen droomstaat is, stopt het logisch denken; en daarna zul je logischer denken dan je ooit hebt gedacht, alleen besta jij niet meer om het te doen… maar dat geeft niet, want het is nooit anders geweest.

Hier wil ik graag zeggen “I rest my case”, alleen heb ik geen “case”; ik heb letterlijk geen poot om op te staan. 😀

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op PARADOXEN

  1. mayamariah zegt:

    😂🖒hit the road jack…uw frits…uw wie dan ook

    Liked by 1 persoon

  2. mayamariah zegt:

    Hoi. Ik heb nu weer dezelfde situatie. Door jouw autolyse krijg ik inzicht in mijn persoonlijke constructie die uiteindelijk weer leiden naar paradoxen. Mijn schrijven is onderweg.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s