PERSOONLIJKE NOOT #14

Na het schrijven van de blog “Paradoxen” stortte mijn/dit lichaam compleet in, en ik hallucineer me dat de twee zaken met elkaar te maken hebben. In die blog “Paradoxen” heb ik opnieuw vastgesteld dat niets bestaat en mijn vermoeden (gezien de extreme reactie van mijn/dit lichaam) is dat dit op dat moment op een nog diepere cellulair niveau dan voorheen ‘gerealiseerd’ werd, waardoor Ego (dat wat dit lichaam doet denken een “ik” te zijn) gedwongen werd om mijn/de aandacht op een extreme manier op mijn/dit lichaam te richten.

Ik heb hier geen bewijs voor, maar binnen een uur na het schrijven en publiceren van “Paradoxen” was ik zo goed als kreupel en niet in staat tot functioneren en ik geloof niet in toeval.

Ik heb al eerder geschreven over de theorie van dokter John E. Sarno (De Drie-eenheid van de Ego-Denkgeest (2)Persoonlijke Noot #13 – of zie: Google) dat de geest, het brein, de bloedtoevoer kan minimaliseren wanneer er in onze onderbewuste geest ongewenste emoties of gevoelens (zoals extreme angst en woede) ontstaan, waardoor er (bijvoorbeeld) rugpijn ontstaat, waardoor onze aandacht van die ongewenste emoties/gevoelens wordt afgeleid en gericht op het lichamelijke.

Voor Ego, dat in principe “in charge” is van onze geest, is de realisatie dat niets bestaat — waaronder het niet bestaan van “ik” en het niet bestaan van “het lichaam” en het niet bestaan van Ego zelf — extreem ongewenst. Vandaar dat ik vermoed dat de absolute “shut down” van mijn/dit lichaam het gevolg is geweest van die wellicht diepere cellulaire realisatie.

We zijn nu 5 dagen verder en nog steeds functioneert mijn/dit lichaam niet optimaal. Het gaat al wel iets beter en dat is voornamelijk gebeurd nadat ik de hier bovenstaande en nu beschreven realisatie had; dat dit een aanval van Ego is geweest om te bewijzen dat mijn/dit/het lichaam echt bestaat, waardoor automatisch bewezen zou zijn dat “ik” echt besta en dus ook Ego echt bestaat. Door dit inzicht, precies zoals dokter Sarno beweert, is de aanval van Ego doorzien en verdwijnt de pijn langzaam maar zeker.

Ware het niet dat ik vanochtend een nieuwe realisatie had, bijna een 3D visualisatie van dat wat is (maar daarover wellicht later), waardoor ik (mijn/dit lichaam) me (zich) op dit moment weer super-klote voel(t). Mijn hoop is dat, door dit nu op te schrijven en mezelf in te prenten dat dit een Ego-aanval is (een lichamelijke cyber-attack om een geestelijk, emotioneel en wellicht existentieel probleem/inzicht te verhullen), de gevolgen beperkt blijven en snel zullen overgaan.

Nogmaals, ik heb hier geen bewijs voor, maar het is de “ervaring” hier.

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op PERSOONLIJKE NOOT #14

 1. illusje zegt:

  Mijn ervaring is dat het niet alleen een poging is van ego om te bewijzen dat het lichaam bestaat, maar vooral een uiting is van de niet te onderschatte angst voor het “niets” zijn. Ik ervaar niet zozeer de projectie van angst als pijn, maar meer als het rechtstreekse contact met “angst” een meer “geestelijke” pijn dus. Zo verloopt het proces kennelijk en er is toch een soort diep vertrouwen dat het onmogelijk is NIET terug te herinneren in wat Waar is waardoor er het vertrouwen is dat ego’s waarheid het never nooit zal en kan winnen van wat Waar is.
  Want logisch gedacht: hoe kan wat niet waar is het winnen van “Waar”, ook al is dat nu er nog ervaren wordt kennelijk in ego waarheid, een “vergeten” zogenaamd onbekend concept.
  Alles zal precies gaan zoals het gaat en de uitkomst staat vast…

  Liked by 1 persoon

  • Frits zegt:

   Binnen mijn “visie” is het Ego dat bang is voor het “niets” zijn, en om te voorkomen dat Ego “niets” wordt (wat het in feite al is) moet het bewijzen dat het “iets” is; dus dan klopt het wel wat je zegt.

   Verder denk ik dat Ego kiest voor de meest effectieve manier van pijn, lichamelijke of geestelijke pijn is pijn en richt de focus op het geest-lichaam-systeem wat de woning van Ego is. Geestelijke pijn heeft niet veel effect op mijn/dit lichaam-geest-systeem, dus kiest Ego voor lichamelijke pijn.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s