TWEE SIMPELE INZICHTEN

Twee “inzichten” die in mijn ogen van belang zijn om genoeg afstand te kunnen nemen van de Droomstaat, zodat je kunt kijken naar wat IS in plaats van wat NIET IS en kunt ontwaken uit de Droomstaat, zijn extreem simpel en tegelijkertijd extreem verwoestend.

Deze twee inzichten zijn:

  1. Ik heb alles wat ik zie alle betekenis gegeven die het voor mij heeft;
  2. Ik voel nooit onvrede om de reden die ik denk.

De eerste is in principe de enige die je echt nodig hebt, omdat deze aangeeft dat alles waarvan jij denkt en gelooft dat het iets is of iets betekent, dat niet is en dat niet betekent. Jij bent degene die er een waardeoordeel over heeft, jij hangt er het prijskaartje aan en het is wat het lijkt te zijn voor jou omdat jij ten onrechte gelooft dat het is wat het simpelweg niet is.

Het tweede inzicht volgt hier automatisch op. Aangezien alles van zichzelf geen enkele betekenis en geen enkele waarde heeft totdat jij het die betekenis en waarde geeft, is elke reactie en elke emotie die daarop volgt ongegrond en onwaar. Jij maakt je ten onrechte druk- en voelt ten onrechte onvrede om zaken, dingen en gebeurtenissen, die niet zijn wat ze werkelijk zijn, aangezien alles alleen alle waarde en betekenis lijkt te hebben die jij er aan geeft, en dus niet de waarde en betekenis die het werkelijk heeft.

Dit is natuurlijk ook zo wanneer je vrede, geluk en liefde voelt. Ook dat voel je nooit om de reden die jij denkt, maar alleen om de waarde en betekenis die jijzelf hebt gegeven aan die reden. Die reden zelf is waardeloos en betekenisloos en alle onvrede, vrede, haat, liefde, geluk en ongeluk die je ervaart, komt voort uit wat jij jezelf letterlijk in je hoofd hebt gehaald.

Niets is wat of waar jij denkt dat het is, niets is wat of waar jij gelooft dat het, niets wat jij denkt of gelooft is waar. Zonder enige uitzondering. En dat is waarom bijna niemand werkelijk ontwaakt uit de Droomstaat, omdat het voor vrijwel ieder mens onmogelijk te geloven is dat alles wat hij denkt en gelooft dat waar is, alles wat hij denkt en gelooft te zien, alles wat hij denkt en gelooft te zijn, alles wat hij denkt en gelooft mee te maken, letterlijk en absoluut niet waar is.

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op TWEE SIMPELE INZICHTEN

  1. illusje zegt:

    … en is elke reactie die opkomt in de denkgeest van de lezer tijdens het lezen van dit bericht ook niet waar om de reden die wordt gedacht.
    Wat de reden dan wel is kan alleen de denkgeest die dat echt wil weten en er aan toe is dat echt te willen weten achterhalen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s