CIRKELREDENERING

Het is een cirkelredenering die onzinnig lijkt vanuit de ego-droomstaat maar compleet vanzelfsprekend vanuit “het verlichte perspectief” (wanneer je ontwaakt bent uit de Droomstaat). Als je ontwaakt bent is het ego weggevallen, maar het is ego dat beweert te willen ontwaken en ego wil niet echt ontwaken en zal er dus alles aan doen om je te laten geloven dat je wilt ontwaken terwijl dat niet zo is.

Wanneer je ontwaakt bent, is het ego weggevallen. Het is er nog wel, maar puur en alleen voor het onderhoud van het schijnbare lichaam, dat pas zal verdwijnen wanneer het sterft. Met het wegvallen van alle andere schijnbare taken van het ego, verdwijnt alle verwachting, elke wens, alle hoop en spijt. Er is niets meer waar je werkelijk enthousiast over kan zijn, er is niets dat je nog wilt bereiken en er is niets dat je werkelijk noodzakelijk nodig hebt.

Het enige wat overblijft is eten, drinken, poepen, plassen en slapen. Kortom: zijn/bestaan. Dit gebeurt pas wanneer het ego is weggevallen. Alle spirituele oefeningen worden verkocht als een middel om dit te bereiken, maar versterken in werkelijkheid alleen dat ego. Het is namelijk een markt en er moet een product worden verkocht en daar moet vraag naar blijven. Net als met wasmiddelen komt er om de zoveel tijd een vernieuwd product op de markt: “NU NOG BETER!” of “NU HONDERD PROCENT EFFECTIEF!”

De spirituele markt wordt gerund door Maya en is het laatste verdedigingsmiddel dat ze heeft ontwikkeld om mensen die schijnbaar wakker willen worden weer in slaap te wiegen. Het werkt geweldig, er zijn maar weinig mensen die echt wakker worden. Het kan zijn dat ze even één oog openen, schrikken van het felle licht, en dan maar liever weer wegdommelen.

In principe hoeft Maya hen alleen te laten geloven dat het MORGEN DAAR BUITEN te vinden is, terwijl het in feite VANDAAG HIER BINNEN al aanwezig is. Het enige wat echt lijkt te werken is serieus zoeken naar dat wat waar is en je dan vervolgens af te vragen of dat waar is, om je vervolgens af te vragen of dat waar is, en je vervolgens af te vragen of dat waar is… ad infinitum ad nausium naar binnen.

Ego houdt daar niet van en Maya wil dat niet en dit is hun wereld en slagveld… dus weet waar je aan begint.

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op CIRKELREDENERING

 1. illusje zegt:

  …. en vergeet niet dat dit hele proces voert van totaal onbewust zijn van dit alles naar het bewust worden van dit alles, wat eigenlijk “niets” is en dat de krachtigste verdediging van het egodenken hiertegen “angst” is. En hoe meer wat niet waar is ontdekt wordt en geschrapt (vergeven) kan worden, des te groter wordt de angst welke de verdediging vormt tegen wat Waar is. Dat gevoel van existentiële angst moet zowel niet onderschat of ontkend worden als niet serieus genomen worden. Niet onderschat of ontkend, omdat het naast het doel van een verdediging zijn tegen wat Waar is ook de functie kan krijgen als reminder dat het niet is wat het lijkt. Daardoor kan de angst en het serieus nemen afnemen en wordt het makkelijker er met open ogen doorheen te gaan en het alleen te zien als “vergevingskans” oftewel als een opening dwars door “dat wat lijkt te gebeuren, maar niet gebeurt kan zijn”.

  Liked by 2 people

  • Frits zegt:

   Dank je wel voor de toevoeging. Zeker, het is de uiteindelijke angst om niet te bestaan dat er voor zorgt dat de meeste mensen niet doorzetten en in slaap blijven, en ego doet ons geloven dat we niet bestaan zonder dat ego.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s