SPIRITUELE VERLICHTING

Spirituele verlichting, als we die term willen gebruiken, is één ding, één iets, en dat is het einde van de identificatie met dat wat je niet bent maar altijd geloofde te zijn. Dat wat je niet bent is dat lichaam, die geest, dat denken, dat geloven, dat personage… kortom: dat ego.

Spirituele verlichting is niet een staat van zijn dat je kunt bereiken. Het is niet iets dat je kunt zijn of worden, het is de overgang van identificatie met het lichaam/ego naar einde van die identificatie. Het ene moment geloof je een lichaam met een geest te zijn en het volgende moment weet je dat dit niet zo is — die overgang kunnen we ‘spirituele verlichting’ noemen en het is het enige dat we spirituele verlichting kunnen noemen.

Zolang je nog gelooft dat je hier bent als lichaam, als ego, dan ben je niet spiritueel verlicht, en wanneer er geen identificatie meer is met dat lichaam, dat ego, dan is er niets om spiritueel verlicht te zijn. Na ‘spirituele verlichting’ is het lichaam een lege huls, een kostuum, dat gebruikt wordt om te bewegen en schijnbaar te bestaan in de Droomstaat, maar het heeft niets te maken met wat je werkelijk bent.

Spirituele verlichting heeft niets te maken met eeuwig gelukkig zijn of een beter leven verkrijgen, omdat het niets te maken heeft met wat jij gelooft te zijn in de Droomstaat. Geluk en een beter leven, maar ook ongeluk en een kut leven, zijn ervaringen in de Droomstaat. Alle ervaringen in de Droomstaat zijn, zonder uitzondering, onderdeel van de illusie van een werkelijkheid en vanzelfsprekend niet waar.

Spirituele verlichting lost niet je problemen op, maar het is de naam, de omschrijving, van het punt waarop de oorzaak van al je problemen letterlijk volledig wordt verwijderd… en de oorzaak van al je problemen ben jijzelf. Met andere woorden: jouw problemen worden niet opgelost, maar jij lost op in de vorm van het einde van jouw identificatie met wat je geloofde te zijn maar nooit bent geweest.

Elke andere beschrijving van spirituele verlichting is bullshit. Elk gesprek over spirituele verlichting waarbinnen sprake is van een ‘ik’ die verlicht is of een ‘ik’ die verlicht zou kunnen worden, is een gesprek dat ik liever niet meer wil aangaan.

Spirituele verlichting houdt letterlijk het einde van het persoonlijke en de persoon in, er is dan geen sprake meer van een ‘ik’. Helaas komen we er in de dualistische Droomstaat niet onderuit om binnen een gesprek die ‘ik’ te gebruiken, maar na spirituele verlichting zul je daar geen werkelijke waarde aan hechten of je er mee identificeren.

Elk ander idee dan het bovenstaande idee over spirituele verlichting is een vals idee dat is ontsproten uit het grote sprookjesboek van Maya.

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s