BEWUST ZIJN VAN WAT DE WERELD IS

Ik vind het van belang om je er altijd bewust van te zijn dat de wereld die je ziet en ervaart puur en alleen een constructie is om je Zelf (de ego-denkgeest) er van te overtuigen dat het zich daadwerkelijk heeft afgescheiden van “dat wat is” en dat wat je ziet en ervaart werkelijk waar is.

Dit is van belang omdat je anders de kans loopt om overweldigd te worden door die wereld die je ziet en ervaart, en alles wat daarin lijkt te gebeuren, waarna de ego-denkgeest de touwtjes heel makkelijk weer in handen kan nemen en jij weer terug zinkt in de diepe slaap.

Het is de ego-denkgeest er aan gelegen om jou er van te overtuigen dat alles wat je ziet en ervaart jou persoonlijk overkomt. Hiermee construeert de ego-denkgeest de “ik” die je denkt te zijn — met andere woorden: hiermee construeert de ego-denkgeest het verhaal dat jij denkt (of dacht)  te zijn.

Zodra jij gelooft dat jij iets moet doen of iets kunt doen om de wereld waarin je schijnt te leven te veranderen, zit je in de ego-denkgeest en slaap je weer (of nog). Als jij je daar niet bewust van bent (en op je hoede voor bent) dan ben je niet wakker.

Uiteindelijk wordt je nooit geheel wakker, omdat je nog altijd die wereld ziet en ervaart. In dit lichaam word je (denk ik) nooit wakkerder dan zo wakker dat je je bewust bent van de droomstaat en de overtuiging hebt dat wat je ziet en ervaar niet meer dan een fata morgana is, een holografische projectie vanuit de ego-denkgeest.

Wakker in dit lichaam betekent dat je de absolute overtuiging hebt dat niets in deze wereld je kan raken, omdat je weet dat het niet waar is, niet werkelijk, en de werkelijke bevrijding uit deze holografische projectie van de ego-denkgeest komt pas wanneer we ons lichaam afleggen en overgaan — dood gaan, dus.

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s