LAW OF ATTRACTION

“The Law Of Attraction” is een lastig onderwerp om over te schrijven. De reden hiervoor is dat er een niet-bestaande muur is opgetrokken tussen de volgers van “The Secret” en “Abraham Hicks” en mensen zoals ik.

Af en toe komen er mensen op mijn pad die gebruik maken van “The Law Of Attraction” en, gezien mijn karakter (of liever gezegd, mijn imago; het masker dat ik draag of de rol die ik speel), probeer ik hen duidelijk te maken dat wat zij zeggen niet waar is. Dit is een zinloze exercitie, omdat zij overduidelijk ervaren dat het wel waar is.

Het punt is, dat ik het met hen eens ben dat het werkt, maar tegelijk ben ik het oneens met hoe zij het gebruiken en hoe zij geloven dat het werkt. Zij gebruiken “The Law Of Attraction” in een wereld en een systeem dat niet waar is, niet werkelijk. Dus alles wat ze ‘creëren’ met die “Law Of Attraction” komt vanuit de Eg0-denkgeest en is voor de Ego-denkgeest; het houdt de illusie in stand.

—Maya wint, game over!—

Ik ervaar voortdurend dat wat ik graag wil op één of andere manier beantwoord wordt. Niet omdat er een hogere macht is die mijn wensen in vervulling brengt omdat ik op een juiste manier gebruik maak van één of andere wet, maar omdat alles wat ik zie en ervaar een projectie is vanuit mijzelf.

Wat ik zie en ervaar is letterlijk de fysieke projectie van wat ik denk en geloof. Alles wat ik om mij heen zie is mijn vormgegeven gedachte, geloof en overtuiging. Als ik geloof dat iets gaat gebeuren dan zal dat gebeuren omdat ik geloof dat het zal gebeuren, maar elk geloof is niet waar, dus elke wens die vervuld wordt, is zo’n vormgegeven projectie en dus niet waar. Het is de illusie in optima forma.

Op zich heb ik niets tegen mensen die het trucje van “The Law Of Attraction” hebben geleerd en dat voor zichzelf gebruiken om te krijgen wat ze willen. Wat ik wel vervelend vind, is dat die mensen vaak doen alsof ze hiermee het universum hebben doorzien en nu echt weten hoe het werkt en hiermee andere mensen, serieuze zoekers, corrumperen. Ik zie het helaas geregeld gebeuren.

De volgers van “The Law Of Attraction” hebben het universum niet doorzien en weten niet hoe het werkt, want anders zouden ze het niet gebruiken. Deze mensen dromen alleen een nieuwe droom,  ze zijn net zo min wakker als de putjesschepper die er niets van weet en diep in de schulden zit. Prima, maar ga niet net doen alsof je wakker bent of verlicht.

Maar goed, dat is mijn irritatie. Natuurlijk moeten ze zelf weten wat ze wel of niet doen en wel of niet geloven, en bovendien zijn die mensen ook een projectie van wat ik schijnbaar nog steeds denk en geloof. It works both ways. Het is geen toeval dat die mensen steeds op mijn pad komen.

Hoe gebruik ik het dan? Ikzelf gebruik het niet heel erg actief, want als je enigszins wakker bent, is er niet zo heel veel dat je echt wilt of wenst (dit is mijn persoonlijke ervaring, ik kan niet weten hoe dat voor andere mensen werkt). Er is niet heel veel “ik” over dat iets nodig heeft, los van eten, drinken, plassen, poepen en slaap. Dus ik wens “het beste” zonder te verwoorden wat dat is, omdat ik niet kan weten niet wat het beste is — ik heb niet een volledig overzicht.

Wanneer ik iets specifieks wil, wat niet heel vaak voorkomt, dan spreek ik die wens uit en laat het los. Als ik het ‘krijg’ dan is het blijkbaar het beste, maar als ik het niet ‘krijg’, dan was het niet het beste en dan vertrouw ik er op dat er in de komende tijd iets langs zal komen dat beter is dan wat ik in eerste instantie wilde. Zo werkt voor mij “The Law Of Attraction”.

Maar wat dit ‘wensen’ me ook oplevert, ik weet dat het niet waar is; ik neem het niet serieus en ik geloof niet dat ik het voor elkaar heb gekregen of dat ik er werkelijk controle over heb. Het creëert voor mij wel de vrijheid om enigszins moeiteloos te leven in een onware werkelijkheid, omdat wat er ook gebeurt altijd ‘het beste’ is. Ik hoef dat beste niet leuk te vinden, maar het is wel het beste omdat het schijnbaar gebeurt.

Zoiets dus… Ik heb nog niet het gevoel dat ik het goed heb beschreven, dus wellicht kom ik hier nog eens op terug. Het is een lastige materie omdat het zo makkelijk tot iets magisch of geheimzinnigs kan worden gemaakt, en dat is het niet. Het is de normaalste zaak in dit illusionair bestaan. Iedereen doet het altijd, bewust en onbewust; het is hoe deze illusie werkt en wat deze illusie is.

Wanneer je er actief mee aan de slag gaat en er ego dingen als rijkdom, een huis, een auto, de liefde van je leven mee wenst, dan versterk je de droomstaat van waaruit we zouden moeten ontwaken om te zien wat is in plaats van wat niet is. Gebruik het voor eigen gewin en Maya heeft gewonnen en het enige dat Maya wil is winnen, dus zij verzint alle regels en wetten; ook “The Law Of Attraction”.

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

5 reacties op LAW OF ATTRACTION

 1. mayamariah zegt:

  geweldig dit te lezen. zelf ben ik er achter dat de law of attraction werkt en dit alleen maar meer verlangens oproept. Inderdaad de egodenkgeest voedt. Gezien ik ontwaken in maya door begin te krijgen doe ik hier dus ook niet aan mee.Niet dat jij daar iets aan hebt, toch leuk om te weten dat ik er niet alleen in sta door nee te zeggen tegen dit alles wat schijnvreugde oplevert.

  Like

 2. mayamariah zegt:

  Frits, ik zit nu over het volgende te denken, het gaat over de irritatie die je noemt. Kun je er nog iets meer over vertellen. Waar komt jouw irritatie vandaan.
  (Zelf ben ik erachter dat irritatie en bevechten tegenover de mens die afgescheiden is, me nu thuis houdt. Inwendig ontplofte ik wanneer mensen me weer de omgekeerde versie gaven van hoe ik de dingen zie.)

  Like

  • Frits zegt:

   Voor zover ik het weet is dat een residu van de ego-denkgeest dat aangeeft dat ik schijnbaar hetgeen waarover ik me opwind nog steeds als waar ervaar, zelfs als ik weet dat dit niet zo is. Zoals Jed McKenna al zei, er is altijd “verder”. Irritatie is misschien een wat groot woord, maar zolang je hier bent heb je voor- en afkeuren, dingen die je leuk vindt en dingen die je niet leuk vindt, en voor mij is het zeker een deel van mijn rol om tegen sommige zaken wat extremer te ageren. Het “irriteert” me als mensen The Law of Attraction verkeerd uitleggen omdat alles wat niet waar is mij in feite irriteert en ik kies waarop ik wel of niet reageer. De tijd dat ik ontplofte is wel voorbij. Het “irriteert” me als ik er aan denk of als ik het ervaar, maar een seconde later is dat weer voorbij en denk ik er niet eens meer over na.

   Like

   • Frits zegt:

    Ik wil er nog aan toevoegen dat ik zelf er van overtuigd ben dat die irritatie en die boosheid noodzakelijk is om iemand er toe aan te zetten om schijtziek te worden van onwaarheid en niets anders te willen dan waarheid. Als je niet kwaad wordt om de bullshit om je heen, zul je nooit werkelijk wakker worden, althans, dat is mijn mening.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s