HET MEEST LASTIGE

Het meest lastige waar ik nu voor sta is in principe het meest voor de hand liggende en misschien het meest simpele. Jed McKenna legt het uit als ‘alleen doen wat wordt aangegeven vanuit het universum’, en dan alleen als het vanzelf en moeiteloos gaat. In De Cursus staat het als ‘je hoeft niets te doen’, wat niet inhoudt dat je helemaal passief moet leven, maar dat je het doel vaststelt en aangeeft dat je dat wilt, en dan hoef je in principe niets meer te doen.

Althans, zo leg ik het uit.

Er is de diepgewortelde gewoonte om controle te hebben over mijn leven. Dat is pure indoctrinatie. Vanaf de geboorte wordt ons ingeprent dat, als je iets wilt bereiken, je er voor moet werken. Je moet iets doen. Ik weet dat dit niet zo is, integendeel: Ik hoef niets te doen!, en toch zit dat nog in mijn lichaam en geest. Het is, vermoed ik, het laatste beetje waar de ego-denkgeest nog grip op heeft.

Ik hoef niets te doen, anders dan bewust te zijn van wat er wordt aangegeven en daar in  mee te gaan. De stroom van het universum volgen in plaats van denken dat ik het beter weet. Het enige dat ik weet is wat net is gebeurd. Ik weet niet eens wat er nu gebeurt en ik weet zeker niet wat er straks gaat gebeuren en hoe dat gaat gebeuren, dus ik kan alleen meegaan in wat wordt aangegeven. Dat is mijn enige taak nadat ik heb vastgesteld wat het doel is.

Ik vind dat erg lastig, wat automatisch inhoudt dat ik me er op één of andere manier tegen verzet, of er niet volledig van doordrongen ben dat het zo werkt. En de enige manier om dat te veranderen is mijzelf, als denkgeest, te vergeven voor deze vergissing.

I need not do anything but notice and follow what is indicated. Amen.

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op HET MEEST LASTIGE

  1. Hans zegt:

    Tja.. Leer je eerst heel je leven dat alles wat je doet dient voort te komen uit contrast en frictie, ga je nu volledig in de flow zonder enig contrast.
    En dat laatste stukje Ego? prima, zorgt er voor dat ik in deze staat van bewustzijn nog een beetje normaal kan communiceren met m’n buurman en enigszins “productief” ben op m’n werk volgens de “norm”..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s