WAARHEID EN ONEINDIGHEID

Soms zijn er van die inzichten die bijna achteloos voorbijkomen, maar best van belang zijn. Bijvoorbeeld: Als waarheid bestaat (feit) en oneindig onveranderlijk hetzelfde is voor alles en iedereen (feit) dan is “verlichting” of “klaar zijn” slechts een ijkpunt. “Verlichting” of “Klaar zijn” is het moment waarop je inziet dat Waarheid bestaat en dat het oneindig onveranderlijk hetzelfde is voor alles en iedereen.

Vanaf dat punt, dat ijkpunt, moet je gaan inzien dat, als Waarheid oneindig is, jijzelf die Waarheid moet zijn (niet in deze vorm, niet als mens of lichaam, maar als dat wat alles is) en je nooit werkelijk “klaar” bent; want als Jij/Waarheid/Bewustzijn oneindig is, hoe kan jij dan eindigen en “klaar” zijn? No such thing!

Het ijkpunt is het begin, het punt van waaraf jij (als mens/lichaam/geest) niets meer hoeft te doen, omdat Jij/Waarheid/Bewustzijn altijd al controle had over wat er gebeurde, en bovendien tot in oneindigheid (wat tijdloos is) controle zal hebben.

Het leven dat je leidde, of misschien zelfs ‘levens die je leidde’, tot aan dat punt was slechts de voorbereiding die nodig was om werkelijk te zien wat is… en de lengte van die voorbereiding verschilt per mens/lichaam/geest. Jij/Waarheid/Bewustzijn is het enige dat weet wanneer een mens/lichaam/geest er klaar voor is.

Wakker worden is geen groepsproject. Jij/Waarheid/Bewustzijn bent/is het enige dat er is. Het is niet de bedoeling dat we het samen doen en tegelijk wakker worden, het is niet de bedoeling dat je wacht op de ander om het ook te begrijpen. YOU! GO! NOW!

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s