OVER GOD

Ik zat zo te denken over God — kun je zo hebben, nietwaar? — en de vraag die mensen wel stellen: “Geloof jij in God?” Daar heb ik geen simpel antwoord op. Meestal antwoord ik gewoon “Nee” omdat ik wel weet waar het gesprek toe zal leiden, en als ik eerlijk zou antwoorden zou het een wat lang en misschien onbegrijpbaar antwoord zijn… dus, bij deze:

Wat is “God”? “God” is niet een persoon die het heelal en ons heeft gecreëerd en ons in de gaten houdt en over ons oordeelt, nee, “God” is een woord dat verwijst naar “dat wat IS”, door sommigen “Eenheid” of “Waarheid” of “Liefde” of “Brahman” genoemd, en waarschijnlijk zijn er nog veel meer woorden voor, maar uiteindelijk: “same shit, different name”.

God is zonder eigenschappen en attributen, zonder tijd en ruimte, God is niet dit en niet dat, niet zus en niet zo. Elke andere uitleg als zijnde een personage of een entiteit buiten onszelf is onwaar. Als we “God” als woord gebruiken voor het enige dat werkelijk bestaat, als enige waarheid als het ware, dat kun je alleen het volgende over “God” zeggen: God is niet iets, God IS alleen maar.

God IS. Dit betekent niet dat God is en wij zijn, het betekent dat alleen God IS en alles wat in God lijkt te verschijnen — het universum en alles daarin, de wereld, jij en ik — IS NIET!

Met andere woorden: “God” is slechts een woord dat probeert te beschrijven wat niet te beschrijven is en het nadeel van het woord “God” is dat het zo misbruikt en verkeerd begrepen is, dat we het eigenlijk niet meer kunnen gebruiken. Dit geldt overigens ook voor als die andere woorden.

Dus… Wat is HET?

HET IS!

En voor “HET” kun je al die woorden — God, Liefde, Waarheid, Eenheid, Brahman — invullen. “Same shit, different name!”

Als je dat werkelijk direct “ervaart” en niet alleen intellectueel “snapt”, dan ben je wakker en is je wereld, als het goed is, ingestort, en dan zul je ongeveer een kleine tien jaar nodig hebben om daar weer aan te wennen.

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op OVER GOD

 1. Hilde zegt:

  ai ai nog zo lang …..

  Like

 2. G zegt:

  na het lezen van Autolyse, heb ik het eerste deel gelezen van Onpersoonlijk-leven …Lijk mij ook bullshit want dat is ook buiten mij, en door iemand geschreven, die denkt dat dat zo is …dus NIET waar….Alles is Droom/Illusie, dus die “hogere Ik” ook.

  Like

 3. G zegt:

  Wat ik weet van HEEEEEEL lang geleden, is dat de Brongedachte alles bedacht, en bedacht ook mede-gedachten, en gaf die gedachte dezelfde creatie kracht, die gedachte scheidde zich van de brongedachte, en zette de brongedachte “buitenspel” Die VALSE gedachten noemen we de “Demiurg en zijn archonten” en die hebben een soort Matrix gecreëerd, en ons als Slaven/batterijen gebruiken. Daarom hebben de occult aanbidders het zo goed en hebben ze “hoge functies” en kunnen wij niet echt zelf meer denken (al denken we van wel), maar alles is wel op gedachten gebaseerd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s