DE WERELD ALS AFLEIDING

Dankzij vriendin Marije verzon ik een reactie op een bericht dat ze ergens had geplaatst:

‘De wereld heeft als enig doel om je af te leiden van de waarheid dat er geen wereld is.’

Het punt is namelijk dat er geen wereld bestaat. Dat klinkt gigantisch, en dat is het ook, maar er is geen wereld!

Dit gegeven is ten eerste de kern van wat Een Cursus in Wonderen ons probeert te vertellen (het stelt letterlijk: “Er is geen wereld”) en is ten tweede wetenschappelijk bevestigd (men heeft herhaaldelijk vastgesteld dat alle vaste materie voor 99,9999999999999% bestaat uit lege ruimte, a.k.a. “niets”) — en natuurlijk heeft zo’n beetje elke “sprituele” leraar die een beetje serieus genomen zou kunnen worden hetzelfde vastgesteld en verkondigd en is het mijn conclusie na een zoektocht van meer dan 25 jaar.

Er is geen wereld, wat automatisch inhoudt dat er geen mensen, dieren, bacteriën, microben, bomen en planten zijn; want waar zouden die op of in moeten bestaan als er geen wereld is? Zonder al dat bestaat er geen dualiteit is alles wat IS. Dit is het en het is ‘DIT’.

Het probleem is dat de denkgeest voor een deel gelooft dat het zich heeft afgescheiden van ‘DIT’ en dat deel van de denkgeest creëert (zoals de gehele denkgeest creëert, want dat is wat het doet) een duale schijnwereld om te bewijzen dat die afscheiding waarin dat deel van de denkgeest gelooft werkelijk heeft plaatsgevonden.

Die gecreëerde wereld, onze wereld, bestaat alleen omdat het deel van de denkgeest dat gelooft dat het zich heeft afgescheiden van ‘DIT’ moet bewijzen dat afscheiding (dualiteit) mogelijk is, omdat het anders niet bestaat (wat overigens zo is, er is alleen denkgeest en dus niet een deel van de denkgeest dat voor zichzelf is begonnen).

Helaas voor het schijnbaar afgescheiden deel van de denkgeest is afscheiding onmogelijk, daardoor heeft afscheiding nooit plaatsgevonden en kan de wereld  niet bestaan, anders dan als illusie (droomstaat) om te bewijzen dat de onmogelijke afscheiding mogelijk zou zijn; wat dus niet zo is!

‘De wereld heeft als enig doel om je af te leiden van de waarheid dat er geen wereld is.’

Er is geen wereld. Zo simpel is het en iedereen kan voor zichzelf vaststellen wat voor onherroepelijke consequenties dit heeft voor alles waar hij of zij schijnbaar in gelooft. En of je dit nu wel of niet gelooft, verandert niets aan het simpele feit dat het zo is. De absolute realiteit past zich niet aan aan wat jij denkt of gelooft, noch aan wat ik denk of geloof — wat is IS.

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op DE WERELD ALS AFLEIDING

 1. Hilde zegt:

  Heel erg bedankt Frits !

  Like

 2. illusje zegt:

  En zodra de ‘ik’ die dit denkt zichzelf als een ‘ik’ bestaand ‘ik’ lichaam wil, denkt en gelooft te zien, slaat de weerstand toe, niet van wegen de vaststelling dat er geen wereld is, maar van wegen dat de gedachte en het geloof een lichaam te zijn in een wereld juist de verdediging is tegen het feit dat er géén wereld kán zijn.
  Nog anders gezegd, geloof in een wereld is niet echt geloven dat er een wereld is, het is juist de ontkenning, dus de verdediging dat er géén wereld is.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s