TIJDELIJK IS NIET WAAR

Het blijft verwonderlijk dat het meest basale idee waarmee het belangrijkste wordt verklaard, voor veel mensen absoluut onaanvaardbaar en onbegrijpelijk lijkt te zijn.

Het is dit:

“Alles wat tijdelijk is, is niet waar, is nooit waar geweest en zal nooit waar zijn, en alles wat niet waar is bestaat niet, heeft nooit bestaan en zal nooit bestaan.”

Hierop is geen uitzondering mogelijk, omdat elke uitzondering niet waar is, maar voor de ego-denkgeest is het onaanvaardbaar en onbegrijpelijk. De ego-denkgeest zal alles doen om het tegen te spreken en te weerleggen, en soms zelfs belachelijk te maken, met compleet waanzinnige denkbeelden.

Dus… wat houdt “tijdelijk” dan in? Hier een paar verklaringen:

 1. een bepaalde periode;
 2. vergankelijk;
 3. voorbijgaand;
 4. niet eeuwig;
 5. niet permanent

Kortom: alles wat er ooit niet was, nu wel is, maar er ooit weer niet zal zijn, en alles wat niet nu precies hetzelfde is als wat het voorheen was en later zal zijn. Dat is wat “tijdelijk” is en “tijdelijk” is niet waar en wat niet waar is, bestaat niet. Het is werkelijk heel simpel, het meest simpele dat er is.

Nu moet ik de eerste persoon nog tegenkomen die, zonder gebruik te maken van waanzinnige denkbeelden, mij iets in dit universum aanwijst dat niet tijdelijk is, en dus waar is… en daar is een reden voor. Het is namelijk niet mogelijk.

Daarom verzint de ego-denkgeest allerlei waanideeën en dogma’s om maar niet te accepteren dat niets in dit universum waar is en als niets waar is er dus in dit universum dat we als ‘realiteit’ hebben bestempeld, niets werkelijk bestaat… inclusief het enige waar de ego-denkgeest van houdt: het ego zelf.

Advertenties

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Autolyse en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op TIJDELIJK IS NIET WAAR

 1. illusje zegt:

  Ja, en juist dat waar we ons bestaan mee denken te kunnen bewijzen, dat we hier zijn, is tijd en ruimte en juist dat is het meest veranderlijke. Een opstapeling van elkaar opvolgende seconden, die zichzelf een wereld van constante verandering projecteert. Juist dat verraad zichzelf door zijn voortdurende veranderlijke aard en kan dus niet waar zijn. We ‘leven’ dus in ons eigen bewijs dat we niet kunnen bestaan.

  Liked by 1 persoon

  • Frits zegt:

   Klopt. Maar niemand stelt “tijd en ruimte” ter discussie omdat het “natuurlijk zo is”, net als “zwaartekracht”.

   Like

   • illusje zegt:

    Inderdaad, sterker nog de egodenkgeest stelt het wel ter discussie, maar dan binnen het eigen denkkader, dat heet dan wetenschap. Maar zolang we vorm, dus tijd en ruimte als bestaand verschijnsel op zich gaan onderzoeken, onderzoeken we het ‘niets’ en dat schiet niet op natuurlijk. Het houdt ons, die dit ‘onbewust’ juist als verdediging tegen Waarheid doen, veilig in onwaarheid.

    Like

 2. Frits zegt:

  Als het niet zo gestoord zou zijn, was het ongekend komisch.

  Liked by 1 persoon

 3. illusje zegt:

  Ja, ECIW noemt het dan ook terecht ‘Een nietig dwaas idee’, waar we om vergaten te lachen en het vervolgens serieus zijn gaan nemen… We kunnen onszelf dan ook beter allemaal Endi (Een nietig dwaas idee) noemen.
  Liefs,
  Endi

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s