ALLES BEGINT EN EINDIGT MET JOUZELF

Er is niemand anders dan jijzelf en het verhaal van ‘leven op aarde in een universum’ eindigt wanneer jijzelf de laatste adem uitblaast; ook al zal jijzelf dat moment niet werkelijk meemaken. Je geboorte is je verteld door anderen die schijnbaar al langer leven dan jijzelf, en dat je sterft heb je aangenomen, aangezien er schijnbaar mensen om je heen sterven. In werkelijkheid was er niets voor jou en zal er na jou niets zijn.

Alles wat je ervaart tijdens dit schijnbare leven zijn verhalen die je voor waar aanneemt, die verhalen worden onderbouwd met een schijnbaar verleden en een schijnbare toekomst van jezelf en los van jouzelf. De slag bij Waterloo, de eerste en tweede wereldoorlog, alles wat schijnbaar gebeurd is vóórdat jij werd geboren, zijn verhalen die je zijn verteld binnen het verhaal dat jij jezelf vertelt. In feit vertel jijzelf jezelf die verhalen en maak jijzelf jezelf wijs dat ze waar zijn.

Met al die verhalen wordt ‘bewezen’ dat er al leven op aarde was voordat je werd geboren en dat er leven op aarde zal zijn nadat jij sterft, maar wanneer jezelf vanuit je eigen ervaring probeert te bewijzen dat dit zo is, gaat je dat niet lukken. Los van de verhalen die je verteld worden, los van de fysieke bewijzen die je aangeleverd worden en voor waar aanneemt, is er geen enkel bewijs dat er vroeger, voordat jijzelf bestond, ooit iets is gebeurd.

Dit, wat jij ‘leven op aarde’ noemt, is dromen, en dit dromen is begonnen op het moment dat jijzelf bewust werd van het gedroomde en zal letterlijk absoluut eindigen wanneer jijzelf niet meer bewust bent van het gedroomde. Het dromen stopt wanneer jijzelf, in de vorm van dit schijnbare (eveneens gedroomde) lichaam, stopt.

Voor de meeste mensen is dit moeilijk te behappen, maar de complete creatie van dit leven op aarde in dit universum begint en eindigt met jouzelf. Met andere woorden, voor jouzelf was er niets en na jouzelf zal er niets meer zijn, omdat er — in absolute waarheid, of de werkelijke realiteit, of hoe je het ook wilt noemen — nooit iets is gebeurd. Alles — elke gebeurtenis, ieder personage, alle dingen, dieren, planten en mensen — verschijnt in jou, inclusief jijzelf als lichaam-geest-verschijning.

Dit, wat jijzelf als jouzelf ervaart, is dromen en als jij dit ervaart, dan ben jijzelf dat dromen. Van oerknal tot apocalyps en alles wat daar tussenin schijnbaar heeft plaatsgevonden, begint en eindigt met jouzelf. Voor jouzelf was er niets en na jouzelf zal er niets zijn, omdat jijzelf niet werkelijk bent en er nooit iets is geweest of is gebeurd. Alles wat je ziet en ervaart vindt schijnbaar plaats in jouzelf binnen het dromen, van prachtige zonsondergang tot aan de beelden van stervende kinderen in Afrika.

Er is geen wereld! Er is alleen maar dromen en jijzelf bent dat dromen
en dat dromen eindigt wanneer jijzelf eindigt.

Ik weet dat dit compleet gestoord klinkt, maar het is het enige dat, voor mij, alles verklaart. Tijdens het dromen (en dit is alleen maar dromen) bestaat dit alles puur en alleen omdat ik hier schijnbaar ben. Voor mij was er niets en na mij zal er niets zijn. Ik ben nu hier het enige dat is en ik zal het enige zijn dat er — schijnbaar, maar niet echt — ooit is geweest.

Over Frits

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn "taak" op aarde om de waarheid te vinden, een "taak" die gedoemd is te mislukken.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s